Leaf Architecture has been working closely with the owner of a beautiful period house in Northamptonshire and working with the award winning interior designers Heterarchy based in Birmingham and Leicester we have developed a carefully considered new family day space to the rear of the house comprising of the kitchen, dining area and informal seating along with boot room and larder provision. The south elevation facing inwards towards the rear elevation of the house is dressed in portland stone laid in horizontal blocks with cornice/parapet details to compliment the period details, the wide glazed aperture containing 2 sets of sliding doors opens the internal space into the garden. The internal space is dominated by a tall vaulted ceiling volume with a large glazed gable window facing east aligning views from the house towards the garden and countryside beyond. The project also includes the renovation of the outbuildings, new garaging, boundary walls and all interior spaces designed by Heterachy.

View 01.B

View 18.B

View 14.B